Betere dienstverlening gemeente Ede

Betere dienstverlening gemeente Ede

BLOG | 16 mei 2023

De gemeente Ede blijft zich, zoals alle gemeenten, alsmaar ontwikkelen. Zo bijvoorbeeld ook op het gebied van de publieke dienstverlening. Een centraal doel is bijvoorbeeld het blijven verbeteren van publieksdiensten om goede communicatie te brengen tussen de verschillende kanalen. We vertellen je er meer over!

Vrij toegankelijk

‘Dienstverlening’ verwijst naar het proces waarbij een organisatie een service of dienst levert aan een klant of gebruiker. Bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, transport of communicatiesector. Over de laatste jaren is de gemeente bezig geweest met herstructuren rond publieksdiensten door professionalisering. Dit deden ze bijvoorbeeld al eerder door het inzetten op digitale diensten zoals portals en e-formulieren. Aan de telefoon werd er voor het eerst met spraakherkenning gewerkt om een bellende inwoner zo snel mogelijk bij de juiste werknemer te krijgen, die inzicht heeft in de casus van de inwoner.

Verschillende contactpunten

Door publieksdiensten te blijven verbeteren, werk je constant naar een fijne gebruikerservaring. Bovendien stimuleert het werknemers om door te blijven groeien en meer kennis op te doen, om mee te kunnen groeien met de ontwikkelende bedrijfswereld, die alsmaar dataficeert. Nu steeds meer mensen behoefte hebben aan een online contactpunt, is het belangrijk om dat in acht te nemen als gemeente, bedrijf of organisatie. Je diensten moeten namelijk voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig en makkelijk te navigeren zijn. Hoe begin je met het doorvoeren van zulke veranderingen in je bedrijf?

Van buiten naar binnen

Vaak werken we vanuit onze eigen visie, ingesleten in het bedrijfsproces. Hierbij is het makkelijk om de gebruikerservaring te vergeten en te kijken hoe jullie je als bedrijf presenteren naar de buitenwereld. Als team is het goed om hierop te anticiperen. Communiceren jullie alles duidelijk én begrijpelijk naar je klanten, is alles terug te vinden en snapt iemand die niet in jullie proces zit ook wat er bedoeld wordt? Een goede manier om dit te ondervinden is bijvoorbeeld met enquêtes. Dit is een groot project, waarbij het makkelijk is om te blijven hangen. Paul van PROX6 heeft een expertise met betrekking tot de ‘gemeentewereld’ en heeft alle handvatten om het project in goede lijnen te laten verlopen. Neem gerust eens contact op voor meer informatie.

Waarom is goede klantenservice zo ingewikkeld?

‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

Wat doe je aan een stroperige ICT-afdeling?

Werken bij PROX6 is niet alleen leerzaam maar vooral heel leuk

Doelen behalen: hoe doe je dat?

Efficiënt samenwerken met stakeholders

Trends in projectmanagement: AI

Vernieuwing doorvoeren doe je zo!

‘Het ondernemen bij PROX6 bevalt me ontzettend goed’

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.