‘Mede door PROX6 durfde ik de stap naar ZZP’er te zetten’

‘Mede door PROX6 durfde ik de stap naar ZZP’er te zetten’

BLOG | 29 november 2022

Farhan begon als ZZP’er nadat hij door Ruud van PROX6 werd benaderd. Farhan vertelt: ‘We spraken over mijn ervaring en ambities. Zo stond al enige tijd in ZZP’erschap op mijn wensenlijst. Mijn ervaring is dat het relatief gemakkelijk is om in loondienst te worden aangenomen. Maar als ZZP’er word je toch in het diepe gegooid. Dat is een stuk spannender. Met Ruud heb ik toen meerdere gesprekken gevoerd over wat ik precies kan en wil. En toen durfde ik de stap te wagen.’

Via PROX6 begonnen als ZZP’er

Farhan had al enige werkervaring als informatieanalist in de IT, en wilde zich daar verder in ontwikkelen. ‘Ruud vertelde dat dat ook kon via PROX6 als ZZP’er. Waarbij zij interessante vacatures verzamelen en die mij uiteindelijk aanbieden. Dat maakt de overgang van loondienst naar zelfstandige wel aantrekkelijk. Uiteindelijk heb ik bij drie bedrijven mijn CV neergelegd en bij alle drie ben ik uitgenodigd. De eerste twee waren geen match, maar bij de derde was het raak.’

En… hoe bevalt het?

Inmiddels heeft Farhan een klus als informatieanalist bij een zorgverzekeraar. Hij houdt zich bezig met vraagstukken rondom proces- en systeemwijzigingen. ‘Eigenlijk ben ik een soort tussenschakel die naar de IT-collega’s vertaalt wat voor veranderingen er doorgevoerd moeten worden. Bij deze zorgverzekeraar hebben we ieder kwartaal bepaalde mini-projecten en doelen om processen te verbeteren. Vervolgens is het mijn taak na te denken over wat er precies nodig is, welke partijen erbij betrokken moeten worden en hoe we het idee verder moeten uitdenken.

Het leuke is dat ik met zoveel verschillende mensen contact heb. Ik spar met cybersecurityspecialisten, architecten, management… In loondienst bleef ik meer beperkt tot mijn eigen hoekje. Maar door dit werk krijg ik een veel breder perspectief op het werkproces. Dat moet ook, als schakel tussen de IT en de business.

De eerste maanden was het zoeken. Ik moest ontdekken hoe de organisatie was en hoe ik het ging aanpakken. De organisatie bevalt heel erg goed. Ik heb het erg naar mijn zin en werk met vriendelijke mensen. Het freelancen bevalt ook erg goed. Ik werk voor mezelf, kan mijn eigen dagen inplannen. Het gaat gepaard met een zekere flexibiliteit.’

Heb je nog advies voor anderen?

‘Mocht je twijfelen om zelfstandig aan de slag te gaan, dan zou ik het zeker aanraden’, vertelt Farhan. ‘De stap is veel minder eng dan mensen denken dat het is. Maar ik heb wel een paar tips.’ (Meedenken en advies geven zit er nu eenmaal in, dat past ook bij het werken bij PROX6!)

Farhans tips

  • Doe eerst een aantal jaar ervaring op en maak terwijl je in loondienst zit gebruik van je opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Houd je LinkedIn up-to-date. Kies voor premium, dan vinden bedrijven (of Ruud!) jou in plaats van andersom.
  • Maak goede afspraken en houd je opties open. Soms stem je een bepaald aantal uren af, maar blijkt de klus toch minder tijdrovend. Het mooie van PROX6 is dat ze je daar ook bij kunnen ondersteunen.
  • Onderwaardeer jezelf niet. Blijf niet te lang hangen in: ben ik er wel klaar voor? Als je bereid bent om te leren en je een goede basis hebt, is er geen reden om te denken dat je het werk niet aankan.

Het werken via PROX6

‘De samenwerking met PROX6 is me erg goed bevallen. Van andere bedrijven hoor je vaak: als ik wat heb, dan nemen we wel weer eens contact op. En vervolgens hoor je er nooit meer iets van. PROX6 is het enige bedrijf dat echt actief van dag tot dag op zoek was voor mij. Toen wist ik: dat gaat goed komen. Want ik heb inhoudelijk iets te bieden en zij hebben de mogelijkheden iets passends voor mij vinden.

Daarbij hameren ze bij PROX6 niet bij voorbaat op alle certificering. Natuurlijk moet je goed onderlegd zijn, maar mocht je iets willen, dan geloven zij dat je prima in staat bent om alle certificaten te kunnen halen. Ze kijken naar je talenten in plaats van je papiertjes. Dat maakt het een mooi bedrijf waar kansen te grijpen zijn.’

Eens verder praten?

Ook eens verkennen wat je mogelijkheden zijn om aan de slag te gaan bij PROX6? Of ligt er in jouw bedrijf een project op de stapel dat een goede consultant kan gebruiken? Neem dan gerust eens contact op. We denken graag met je mee!

Een frisse start: kennismaking met Christa en Cherrianne

Werken bij PROX6: dit kun je verwachten!

Technologie maakt jouw project makkelijker!

Hoe trek je je project uit het slop?

Waarom is goede klantenservice zo ingewikkeld?

‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

Wat doe je aan een stroperige ICT-afdeling?

Werken bij PROX6 is niet alleen leerzaam maar vooral heel leuk

Doelen behalen: hoe doe je dat?

Christian is een ervaren professional die weet wat er van hem verwacht wordt en daar ook naar handelt. Daarnaast is hij een fijne en prettige collega om mee samen te werken.Hij vormt zich snel een beeld van de organisatie waarin hij opereert en met welke stakeholders hij te maken heeft.

- Herman ter Haar, Opdrachtgever

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, Manager Corporate Data Management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.