Hoe verbeter je de werkprestaties?

Hoe verbeter je de werkprestaties?

BLOG | 16 mei 2023

Oké, slecht gaat het niet. Alles loopt wel, maar niet zoals je graag zou willen. Deadlines worden amper of niet gehaald en de kwaliteit van jullie product is de ene week fantastisch en de andere week laat het wat te wensen over. Om stipt 17.00 uur sta jij met je handen in je zij toe te kijken hoe de laatste werknemer zijn tas pakt en stilletjes vertrekt. Dat kan toch anders? Met deze tips creëer je een betere werksfeer en, daaropvolgend, betere werkprestaties.

Functie en doel

Als management ben je voor een groot deel verantwoordelijk voor de werkmotivatie en -prestaties van je werknemers. Probeer hier dan ook het optimale uit te halen! Dit begint al bij een duidelijke functieomschrijving: weten je werknemers wat er van hen verwacht wordt of worden ze op maandag verwelkomt met een lege agenda? Als medewerker wil je natuurlijk het gevoel hebben dat je iets neerzet, dat je ergens naartoe werkt: een groter doel. Door doelen te stellen en een duidelijk eindresultaat te bepalen zorg je voor een gevoel van voldoening en nut. En dat is precies wat je wilt!

Feedback en waardering

Op een goede manier feedback geven is een waar talent. Hoe doe je dit op een manier waarop de ontvanger ervan kan leren, zonder zich aangevallen of ondergewaardeerd te voelen? Dit kan op een informele wijze, tijdens een vergadering of een-op-eentje. Waardering kun je op elk moment uiten, en doe dit ook! Een gewaardeerde werknemer werkt beter en harder. Iedereen kan wel eens een schouderklopje gebruiken. Probeer een goede relatie op te bouwen met je werknemer. Een goede band en een prettige omgang zorgt voor een positieve sfeer op de werkvloer en een verbeterde motivatie.

Ruimte voor ontwikkeling

Als een medewerker het gevoel heeft door te kunnen groeien en je bedrijf, dan heb je een loyale werknemer aan je handen! Hetzelfde geldt voor het kwijt kunnen van de creativiteit van je creatieve werknemers. De werknemer zal zich niet gaan vervelen en de kans neemt af dat ze op zoek gaan naar een werkgever waar ze wel groeimogelijkheden hebben.

Wat doen wij?

Merk je dat de dynamiek niet lekker loopt in je team, dat de werksfeer wel op een héél laag pitje staat en de prestaties in kwaliteit achteruit gaan? Dan is het goed om hier op tijd bij in te grijpen. Bij PROX6 adviseren we bijvoorbeeld in operationele invulling en kunnen we voor korte perioden de functies vervullen die nodig zijn om verandering en aanpassing door te voeren.

Werken bij PROX6: dit kun je verwachten!

Technologie maakt jouw project makkelijker!

Hoe trek je je project uit het slop?

Waarom is goede klantenservice zo ingewikkeld?

‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

Wat doe je aan een stroperige ICT-afdeling?

Werken bij PROX6 is niet alleen leerzaam maar vooral heel leuk

Doelen behalen: hoe doe je dat?

Efficiënt samenwerken met stakeholders

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.