Werken aan werkplezier: binnen en buiten PROX6

Werken aan werkplezier: binnen en buiten PROX6

BLOG | 2 maart 2023

Wat maakt werk leuk? Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. En werkgeluk klinkt niet complex, maar is lang niet vanzelfsprekend. Bij PROX6 helpen we onze opdrachtgevers een omgeving te creëren waarin het werk soepel kan verlopen, waardoor werkgeluk vorm kan krijgen. Maar voor onszelf geldt dat natuurlijk ook.

impressie-over-ons

Model voor werkgeluk

De Japanse Ikigai-theorie is een model voor werkgeluk. Hierbij draait het om het vinden van balans tussen vier elementen:

  1. Waar je van houdt
  2. Wat de wereld nodig heeft
  3. Waar je voor betaald kan worden
  4. Waar je goed in bent

Werk je ergens waar al deze elementen elkaar overlappen? Dan volg je je passie, werk je aan een missie, voldoe je aan je roeping en heb je een beroep, oftewel: dan raak je de ‘sweet ikigai spot’.

Meer werkplezier

Een consultant helpt bij het in goede banen leiden van een project of afdeling. Want niets is zo slopend als vastlopende, uitzichtloze of slepende projecten. Bij PROX6 richten we ons op wat er wél kan. Op ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, wat uiteindelijk werkplezier vergroot.

Hoe doen wij het zelf?

Maar hoe zit dat bij onszelf? We vragen het Christian Pelman, consultant bij PROX6. Toen hij begon, was het eerst zaak om uit te zoeken waar híj werkplezier in ervaart. ‘Na een huishoudelijke rondleiding op kantoor en door alle online systemen ben ik samen met een persoonlijke coach gaan werken aan mijn eigen PROX6-profiel. Een nulmeting van talenten, competenties, ervaringen en interesses.’

‘Door alle gesprekken met collega’s over hun eigen loopbaan en mijn eigen ambities heb ik een goed beeld kunnen krijgen van mijzelf, mijn dromen en mijn roadmap in de juiste richting.’ Door uit te zoeken waar je goed in bent (4) en waar je van houdt (1), kun je vervolgens op zoek naar hoe je daar een zinvolle invulling voor kunt vinden (2) en aan kunt verdienen (3). Ikigai, dus. Daar helpen wij onze consultants graag bij.

Iedereen helpt elkaar

En dat heeft Christian gemerkt. Zo vertelt hij: ‘Wat een warm welkom! Het voelt als thuiskomen bij oude vrienden, die je al veel te lang niet hebt gezien. Ik heb veel koffie gedronken, samen gegeten en mooie gesprekken gevoerd met oprecht geïnteresseerde collega’s. Het gevoel dat je collega’s willen zien dat je het allerbeste uit jezelf haalt en jouw eigen ideale ontwikkeling hebt is heel fijn.’

Klaar voor de volgende stap

‘Na een interne training en een externe cursus ben ik nu twee certificaten verder, Scrum Master en Lean Six Sigma Yellow Belt. Alles om te zorgen dat mijn gereedschapskist optimaal gevuld is om mijn dromen te verwezenlijken. Het was ook fijn om vervolgens samen met alle collega’s deel te nemen aan de halfjaarlijkse Groei- en Ontwikkeldag voor PROX6. Toen was ik er klaar voor, klaar voor mijn ambities, klaar voor de volgende stap, klaar voor een mooie klus als echte PROX6-er!’

Meer werkplezier

Ook op zoek naar meer werkplezier? Of zoek je iemand die kan adviseren om een project of afdeling soepeler te laten verlopen (waar iedereen uiteindelijk ook veel gelukkiger van wordt)? Neem dan gerust contact op. We denken graag met je mee.

Werken bij PROX6: dit kun je verwachten!

Technologie maakt jouw project makkelijker!

Hoe trek je je project uit het slop?

Waarom is goede klantenservice zo ingewikkeld?

‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

Wat doe je aan een stroperige ICT-afdeling?

Werken bij PROX6 is niet alleen leerzaam maar vooral heel leuk

Doelen behalen: hoe doe je dat?

Efficiënt samenwerken met stakeholders

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.