“Quality is pride of workmanship

J. Edwards Deming

Klinkende resultaten

De Digitale drogist

Voor een grote supermarktketen het mogelijk gemaakt om online via een beeldverbinding in de winkel advies over verantwoord mediciijngebruik te kunnen vragen aan een gediplomeerde drogist .

Altijd drinkwater

Er wordt een uniforme standaard, inclusief architectuur, processen en werkwijzen, van de procesautomatisering gerealiseerd voor het grootste drinkwaterbedrijf in Nederland. Daarmee wordt nu en in de toekomst de productie en levering van drinkwater blijvend geborgd.

wereldwijd accountmanagement bij een bank

Voor een grote Nederlandse bank hebben wij een wereldwijde CRM werkwijze geïmplementeerd in het internationale netwerk. We hebben hiervoor allereerst de datakwaliteit van de klantgegevens op orde gebracht, procesafspraken gemaakt en als sluitstuk alle commercieel verantwoordelijke bankers, relationship managers en management getraind.

klantenservice in het ov

Voor een openbaar vervoerbedrijf hebben wij een nieuw CRM systeem neergezet. Van ontwerp tot implementatie hebben wij dit proces begeleid waardoor het contactcenter in staat is om alle soorten klantvragen naar tevredenheid van de klant af te handelen.

reizigersinformatie overal en altijd

Door middel van agile coaching en als scrum master de teams van een groot openbaar vervoerbedrijf productiever en efficienter laten werken aan de oplossing voor de online reizigersinformatie in alle kanalen

digitalisering gemeenteprocessen

Voor een grote gemeente een record management organisatie opgezet en geïmplementeerd om digitale informatie en documenten goed te kunnen beheren. Op een agile manier uitgevoerd door en voor de beoogde centrale en decentrale recordmanagers. Deze gemeente was de eerste grote gemeente in Nederland met een integrale vervanging van papieren documenten en een volledig digitaal archief met terugwerkende kracht tot 2014.

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?