Tevreden klanten

PROFESSIONALISERING PORTFOLIOBEHEER

Voor chipmachinefabrikant ASML zijn wij bezig met het professionaliseren van het portfolio beheer. 

Migratie pensioensysteem

Voor pensioenuitvoerder PGGM hebben we het projectmanagement gevoerd over de migratie van 1 van de belangrijkste pensioenfondsen dat PGGM in beheer heeft. Alle medewerkers en oud medewerkers van het betreffende bedrijf zijn zonder dat ze er iets van hebben gemerkt overgegaan naar een nieuwe omgeving.

VERBETERING KLANTGERICHTHEID

Voor uitvoeringsinstelling UWV zijn wij bezig om het proces van debiteurenbeheer van reactief en administratief om te vormen naar een klantgerichte, proactieve benadering. 

Ontvlechting SAP ERP systemen

Voor LED-fabrikant Lumileds hebben wij de carve-out van het primaire SAP ERP systeem van 5 grote productielocaties gemanaged waarbij de data van Lumileds is geïsoleerd van de data van Royal Philips Healthcare en Signify in het SAP ERP systeem van Signify.

Na voorbereiding van deze isolatie hebben wij de daadwerkelijke migratie gecoördineerd waarbij binnen 96 uur het primaire SAP ERP systeem is gemigreerd naar Lumileds’ nieuwe dedicated datacenter en live is gebracht met alle gekoppelde applicaties;

Het programma is succesvol afgerond binnen de hiervoor gestelde tijd. Alle productielijnen draaien stabiel en zonder enig defect op de nieuwe SAP systemen die onderdeel waren van onze scope.

VERNIEUWING KLANTENSERVICE

Voor Moneyou, de online bank van ABN AMRO, hebben we samen met een aantal partners er voor gezorgd dat de klantenservice klanten uit 4 verschillende landen professioneel kan blijven helpen. We hebben daarvoor met behulp van Salesforce Service Cloud de processen van inkomende telefonische en online vragen geoptimaliseerd en het oude systeem vervangen.

GVB

Klantenservice in het OV

Voor dé vervoerder van onze hoofdstad, het GVB, hebben wij Microsoft Dynamics 365 geïmplementeerd als CRM oplossing om de klantenservice te verbeteren. 

We kunnen zeker spreken van een goede acceptatie. De behoefte aan een beter systeem was sowieso erg groot. Maar ook doordat we de eindgebruikers intensief hebben betrokken bij de ontwikkeling is de tevredenheid groot. Het systeem is veel gebruiksvriendelijker. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor de Unified Service Desk, waarmee we in één tabblad per klant een compleet overzicht hebben van de klantgegevens. En omdat de kwaliteit van de gegevens sterk verbeterd is kunnen we de klant veel beter helpen. Dat werkt een stuk prettiger.

We hebben dashboards ingericht met de belangrijkste rapportages op het gebied van bijvoorbeeld de werkvoorraad en de kwaliteit van de service. Dit geeft veel inzicht om de afdeling beter aan te kunnen sturen.

Paperless gemeente

Voor de gemeente Utrecht hebben wij een record management organisatie opgezet en geïmplementeerd om digitale informatie en documenten goed te kunnen beheren. Dit project is op een agile manier uitgevoerd door en voor de beoogde centrale en decentrale recordmanagers. Deze gemeente was de eerste grote gemeente in Nederland met een integrale vervanging van papieren documenten en een volledig digitaal archief met terugwerkende kracht tot 2014.

water

Voor Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, hebben we het programmamanagement gevoerd over het programma waarin een uniforme standaard van de procesautomatisering gerealiseerd is. Daarmee is een blijvende bijdrage geleverd aan het nu en in de toekomst garanderen van productie en levering van drinkwater.

ONLINE MARKETING

Voor een Marketingbureau is 1 van onze consultants berokken bij het opzetten van een nieuw social media platform dat in house bij klanten kan worden gebruikt voor interactieve online communicatie met personeel en klanten. Daarnaast is ze betrokken bij het opzetten van de marketingaanpak voor klanten van dit bureau en het produceren van de bijbehorende content en het inrichten van de online kanalen.