“Kwaliteit in een product of dienst is niet wat de leverancier erin stopt. Het is wat de klant eruit haalt”

Peter Drucker

CONSULTANCY

VERANDEREN DOOR DIGITALISERING

De techniek van vandaag maakt het mogelijk om processen steeds verder te digitaliseren. Onze klanten gaan daar steeds verder in en het gaat steeds sneller. PROX6 staat voor haar klanten in de frontlinie van de digitalisering.

Je kunt ons onder andere aantreffen rond de volgende thema’s:

 • Digitaliseren van klantprocessen van banken en overheidsdiensten 
 • Optimaliseren van customer journey’s en customer experience
 • Customer relationship management in het openbaar vervoer
 • Datagedreven omnichannel campagnemanagement in retail
 • Inrichten van zaakgericht werken binnen gemeentelijke overheden
 • Digitaliseren van documentbeheer, recordmanagement en vervanging

 

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

VERANDEREN DOOR WENDBAARHEID

Onze klanten hebben bijna allemaal gekozen voor een Agile aanpak van hun IT-ontwikkeling en meestaal ook daarbuiten. Doel is een hogere productiviteit, kortere time-to-market en voorspelbaardere producten.​ Centraal in de agile aanpak staat de vaardigheid om je blijvend te kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Scrum past als aanpak heel goed bij deze steeds sterker wordende dynamiek. Zoek je een partner om je eigen organisatie Agile te leren werken? Heb je daarnaast behoefte aan mensen met inhoudelijke kennis van jouw branche? Onze agile professionals helpen je.

PROX6 heeft Scrum Masters en Agile Coaches

 • die een of meerdere teams faciliteren in het realiseren van hun doelen
 • die coachen in het toepassen van Scaled Agile (SAFe)
 • die een team in opbouw leren agile te werken (Agile Scrum)
 • helpen met het in gebruik nemen van agile tooling (o.a. Jira)

Agile werken vraagt kennis van en visie op het product waar je aan werkt. We nemen een schat aan kennis en ervaring mee uit de branches en vakgebieden waar we actief in zijn. Onze Product Owners hebben onder andere ruime ervaring in:

 • Processen van financiële dienstverleners
 • Omnichannel marketing en customer experience
 • Customer relationship management
 • Loyalty & branding
 • Document management & record keeping
 • Customer service in openbaar vervoer
 • Credit management

 

Naast het inzetten van onze agile consultants  geven we ook Scrum en Safe trainingen aan teams van onze klanten. We hebben daarnaast een methode ontwikkeld om de volwassenheid van een SCRUM team van een outsourcingpartner te kunnen beoordelen.

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

AGILE PROTOTYPING

Snel de juiste oplossing bedenken.

Een van de grootste problemen in de opstart van een Agile Scrum traject is om met alleen maar high level user stories (epics) een goed beeld te vormen van een mogelijke oplossing. In de eerste sprint  moeten altijd nog heel veel vragen worden beantwoord. Het krachtigste middel om dingen duidelijk te maken is visualiseren. Het ligt dan ook heel erg voor de hand om te gaan prototypen. Dat wat je in het echt wilt gaan bouwen maak je direct zichtbaar en tastbaar.

PROX6 biedt de mogelijkheid een startend team tijdelijk te ondersteunen met een aantal specialisten. Zij begeleiden het team gedurende 1 of meerdere sprints om te komen tot een werkend prototype waarin alle vragen die nog beantwoord moeten worden zijn verwerkt. Hierna is de backlog volledig, specifiek genoeg en geprioriteerd o.b.v. business value. De business weet wat ze krijgt en het development team weet wat het moet bouwen. Er kan zelfs gepilot worden met het prototype.

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

VERANDEREN DOOR CONTINUE ONTWIKKELING

Wij hebben ruime ervaring in coaching en begeleiding van vakgenoten. We kunnen individueel of voor een groep een kortlopend of langdurig coachingstraject inrichten. Daarnaast bieden we een aantal opleidingsmogelijkheden. In house of op onze vestiging in Maarssen:

Denk aan:

 • Masterclasses in verandermanagement. We bieden deze aan in samenwerking met de Rotterdam School of Management
 • Agile SCRUM trainingen voor Product Owner of Scrum Master op verschillende niveaus, leidend tot certificering door Scrum.org 
 • Scaled agile trainingen gebaseerd op het SAFe model
 • Ook voor de best practices van OGC kunnen we verschillende trainingen aanbieden op het gebied van programmamanagement, projectmanagement en portfoliomanagement.
 • We beschikken via onze PROX6 Academy over een breed scala aan mogelijkheden om workshops te organiseren op het gebied van Agile werken of op het gebied van Verandermanagement.

Waar we bijzonder trots op zijn is het in eigen huis ontwikkelde stakeholderspel “Ben je de pion of de spion”.

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

VERANDEREN DOOR BESTUREN

Zit je met je organisatie  midden in de digitale transformatie en worstel  je met vraagstukken die moeilijk op te lossen zijn dan kan kunnen wij helpen.

Wij zorgen ervoor dat jouw projecten of je veranderprogramma professioneel worden (be)geleid. Hiermee kom je vanzelf tot realisatie van je strategische doelen. Duidelijk, concreet, snel en transparant  van idee tot uitvoering. Daar voelen we ons verantwoordelijk voor.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Het opzetten en uitvoeren van portfoliomanagement
 • Het opzetten en besturen van langlopende veranderprogramma’s
 • Het opzetten en besturen van projecten
 • Het neerzetten van een programmabureau of een projectbureau
 • Het uitvoeren van projecten en programma’s
 • Ondersteunen van programma’s en projecten op alle niveau’s
 • Advies over het functioneren en inrichting van bestaande projecten en programma’s

 

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

PRESSURE COOKER PROGRAM MANAGEMENT

Bijna iedere organisatie wordt er mee geconfronteerd, een grote verandering die onder tijdsdruk moet worden doorgevoerd.

Traditioneel programma management biedt dan niet de snelheid, controle en pragmatiek om de regie in handen te krijgen. De trein is al vertrokken en de machinist is nog niet aan boord.

PROX6 biedt een bewezen aanpak om binnen een maand een programma onder centrale regie te brengen inclusief de reeds gestarte projecten en activiteiten. We zetten een structuur neer die garandeert dat er strakke sturing is op resultaat en heldere en snelle besluitvorming. Het programma wordt ingericht op basis van best practices die PROX6 al eerder bij klanten succesvol heeft toegepast. We nemen daarnaast een toolbox met modellen, structuren en templates mee.

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

WORKSHOPS EN MASTERCLASSES

CHANGE ACTIVATION MASTERCLASS

Resultaatgerichte verandering komt niet vanzelf.

Het is een samenspel van mensen, inzichten en instrumenten. Zelf zijn we ook een onderdeel van de verandering. Hoe kun je samen een verandering bereiken? Welke instrumenten zet je in op welk moment?

In onze Change Activation Masterclass helpen wij jou om te groeien op het gebied van Veranderkunde.

Ondersteund met een rijke online leeromgeving train je in deze masterclass het kiezen van de juiste veranderaanpak, het afstemmen met de sponsor, de veranderuitdaging te benoemen, de cultuur in te schatten, de verandergereedheid te bepalen, de verandercommunicatie in te richten, de effectiviteit te meten en het werken aan jezelf als “Change Enabler”.

Meer informatie of direct aanmelden kan op www.prox6.academy

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

STAKEHOLDERSPEL

Een van de belangrijkste activiteiten in een programma of een project is stakeholder management.

Om inzicht te krijgen in wat dit inhoudt en om er spelenderwijs ervaring mee op te doen heeft PROX6 het spel “Ben jij de Pion of de Spion” ontwikkeld. Aan de hand van een case wordt je in groepen door de belangrijkste aspecten van goed stakeholder management geleid. Leerzaam en vooral heel erg leuk. Na het spelen van het spel heb je een beter inzicht in de manier waarop je om kan gaan met de verschillende belangen van mensen en ben je in staat om gedrag van stakeholders beter te interpreteren.

Hebben we je interesse gewekt? Wil je meer weten of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?