Onze X-waarden

Wat ons kenmerkt

Het is natuurlijk fijn om onze missie en visie uit te leggen, maar als je op de een of andere manier gaat werken met of voor PROX6, dan krijg je te maken met onze PROX6-cultuur. Hier bereiden wij jou graag alvast op voor, zodat dit geen verrassing meer is. Kijk hieronder om onze X-waarden te ontdekken!


Humor
Humor geeft lucht aan zaken die serieus en soms zwaar kunnen zijn. Onze humor zetten we niet in om zaken weg te lachen, maar om vanuit relativerend perspectief naar dilemma’s te kijken.

No-nonsense
We gaan het niet mooier maken dan het is. Als we de oplossing kunnen geven op een half A4’tje, waarom zouden we er dan meer tijd en geld voor vragen? We vinden het belangrijk om open en eerlijk te communiceren. Alles wat we doen, doen we in het belang van onze klanten.

Vindingrijk
We vinden altijd een weg, hoe onzichtbaar en onmogelijk oplossingen ook lijken. We vinden een weg om problemen opgelost te krijgen.

Lef
We durven dingen anders te doen dan standaard en stellen hoge doelen, die net dat beetje extra vragen om ze te realiseren. We zorgen voor een maatwerkoplossing voor onze klant, zonder ons neer te leggen bij de beperkingen die de organisatie lijkt te geven. Daar heb je soms wat lef voor nodig.

Vertrouwen
PROX6 heeft het vertrouwen met de klanten sneller dan gemiddeld opgebouwd, omdat we werken vanuit de juiste intenties. Vertrouwen is belangrijk om te kunnen groeien, en daarbij hoort ook het vertrouwen om fouten te mogen maken. Juist door ruimte te krijgen voor het maken van fouten kunnen we hier vroegtijdig van leren en voorkomen dat projecten mislopen.

Ondernemerschap
PROX6’ers zijn initiatiefrijk en “make things happen”. Wij handelen proactief, anticiperen op gebeurtenissen en behalen resultaten. Wij staan aan het roer van ons eigen succes.

Ontwikkeling

Naast onze X-waarden en de gezelligheid die onze cultuur typeren, vinden we ontwikkeling erg belangrijk. We bedoelen zowel persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. Vanuit PROX6 vinden wij het dan ook belangrijk om onze medewerkers de kans te geven om zich verder te ontwikkelen. Wij denken graag met jou mee rond welke stappen jij kunt ondernemen om je verder te ontwikkelen als professional en persoon.

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.