‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

BLOG | 8 januari 2024

Karel Lagemaat is directeur Operations Life & Income in Nederland bij Allianz. Vanuit zijn rol is hij daardoor betrokken bij verscheidene, grote, IT-projecten: ‘Wij hebben op een gegeven moment een externe projectmanager voor een groot project ingeschakeld. Via een derde partij kwamen we in contact met PROX6, met Silvia.’

Karel

De samenwerking

‘Silvia is nu de programmamanager van het project dat Pole Position heet, maar eigenlijk startte zij al in het traject dat daaraan voorafging. Ze ondersteunde bij de overname van een pensioenportefeuille, namelijk de migratie van Rabo PGGM PPI naar Allianz. Wij werken met IT-provider Keylane, wat erop neerkwam dat we in een complex traject zaten met drie grote belanghebbers. Alles moest over van PGGM, naar het systeem van Keylane. Voor deze overgang zochten we een ervaren senior programmamanager. Zo kwamen we bij Silvia uit. Toen dat traject succesvol was afgerond, bleef Silvia plakken. We waren immers zeer tevreden, en inmiddels werken we al drie jaar samen,’ vertelt Karel.

Fijne voortzetting

Toen het initiële traject afgerond was, bleef Silvia voor het volgende project. ‘Zo werkten we ook met haar aan de migratie van het oude jaren ’80 systeem naar Keylane, waarvan we in oktober de laatste technische migratie hadden. En eind vorig jaar zijn we gestart met een nieuw werkgeversportal aan de pensioenkant (het project Pole Position).

Dit pakt Silvia samen met een interne projectmanager van Allianz op. Dat was eigenlijk bij alle projecten waar Silvia bij is ingezet zo. Wij vonden twee betrokkenen binnen Allianz waar Silvia nauw mee ging samenwerken. Die nauwe samenwerking is als programmamanagementteam cruciaal. Op deze manier combineerden we de kennis binnen Allianz met een ervaren outsider die een meer open en objectieve blik heeft en ons zodoende goed kan challengen’.

Een samenwerking die bevalt

‘Ik vind Silvia top,’ zegt Karel stellig. ‘Een goede projectmanager onderscheidt zich op twee manieren: een programmamanager moet oplossen en mensen verbinden, maar moet ook overzicht hebben en inhoudelijk de kennis hebben en kunnen volgen. Je hebt natuurlijk ook projectmanagers die alleen op het proces sturen, maar de inhoud niet kennen. Silvia heeft kennis van allebei. Ze snapt waar het over gaat, heeft het overzicht, maar kan ook goed oplossingsgericht kijken en afstemmen met de stakeholders. Verder is het contact goed. Silvia onderhoudt persoonlijk contact en zal je sneller bellen dan mailen. Al tijdens de migratie van de Rabo PGGM PPI portefeuille merkten we dat zij de smeerolie was om het te laten draaien, om mensen bij elkaar te brengen.’

Goed zo

Goed te spreken is Karel ook over de korte lijntjes. ‘Je ziet elkaar ‘s morgens in de dagstart, maar gedurende dag is ze ook bereikbaar om te bellen, appen of chatten. We schakelen samen. Met het gehele project team zorgt ze voor een goede sfeer en humor, wat niet onderschat moet worden. Het is mensenwerk en je doet het samen. Een beetje fun is dan natuurlijk ook wel heel erg belangrijk en prettig.’ Ben jij op zoek naar een laagdrempelige projectmanager binnen jouw bedrijf? Dan ben je bij PROX6 aan het juiste adres! Neem hier contact op.

Hoe trek je je project uit het slop?

Waarom is goede klantenservice zo ingewikkeld?

Wat doe je aan een stroperige ICT-afdeling?

Werken bij PROX6 is niet alleen leerzaam maar vooral heel leuk

Doelen behalen: hoe doe je dat?

Efficiënt samenwerken met stakeholders

Trends in projectmanagement: AI

Vernieuwing doorvoeren doe je zo!

‘Het ondernemen bij PROX6 bevalt me ontzettend goed’

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.