Vernieuwing doorvoeren doe je zo!

Vernieuwing doorvoeren doe je zo!

BLOG | 28 augustus 2023

Verandering en vernieuwing doorvoeren in een bedrijf is essentieel om te blijven groeien en mee te blijven gaan met de tijd. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jouw plannen van papier komen en in de praktijk worden toegepast door alle werknemers? Een verandering in je bedrijf is pas succesvol als deze succesvol geïntegreerd wordt. Dit begint bij het plan. Je wilt zeker zijn dat het plan van aanpak staat voordat je dit door gaat voeren in het bedrijf.

vernieuwing

Omgaan met weerstand

Soms hebben werknemers moeite met het integreren van een strategie of plan of blijven ze liever hangen in het oude vertrouwde. Hoe ga je daarmee om? Het is goed om te weten dat weerstand normaal is. De mens vindt verandering nog vaak spannend: een werkwijze die verandert, een nieuwe taakverdeling, een ander systeem of proces. Bij het integreren van vernieuwing hangen we al snel zo in de voordelen (verbeterde productiviteit, een sneller werkproces), dat we de werknemers nog wel eens uit het oog willen verliezen. Medewerkers kunnen aan zichzelf gaan twijfelen: ‘Kan ik dit wel?’

Hoe krijg je ze mee?

Hoe zorg je dat je medewerkers meegaan in het proces van verandering? Dit begint bij het duidelijk communiceren van wat de verandering in gaat houden. Dit betekent niet in de wandelgangen of snel e-mailtje tussendoor, maar een meeting of kort gesprek zodat iedereen op hetzelfde niveau zit. Licht toe waarom een verandering doorgevoerd wordt en wat dit betekent voor je werknemers. Vaak is de motivatie, de reden achter een besluit, minstens net zo belangrijk als de verandering zelf. Benoem ook wat het jullie op gaat leveren!

Leren van je fouten

Groeien is aanpassen en doorontwikkelen. Fouten maken is natuurlijk bij dit proces en zorgt ervoor dat het alsmaar soepeler zal gaan verlopen. Hoe je met fouten en valkuilen omgaat, dát is essentieel. Merk je dat de integratie niet helemaal lekker verloopt, dan is dat ook iets om van te leren. In dat geval is het goed om op tijd aan de bel te trekken en om hulp te vragen. Bij PROX6 helpen we je hier graag mee.

Waarom is goede klantenservice zo ingewikkeld?

‘Een projectmanager moet oplossen en verbinden, maar ook inhoudelijk de kennis hebben’

Wat doe je aan een stroperige ICT-afdeling?

Werken bij PROX6 is niet alleen leerzaam maar vooral heel leuk

Doelen behalen: hoe doe je dat?

Efficiënt samenwerken met stakeholders

Trends in projectmanagement: AI

‘Het ondernemen bij PROX6 bevalt me ontzettend goed’

‘PROX6 voelt als een soort familie. Heel gaaf!’

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.